Umre Pasaport İşlemleri



Hacca gitmek için kesin kayıt hakkı kazanan hacı adayları ya da umre vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar pasaport ve vize almak zorundadırlar.

Peki hac ve umre için pasaport başvurusu nasıl yapılır? Hac ve umre için pasaport müracaatı nasıl yapılır ve hangi belgeler gereklidir? Pasaport işlemleri kaç günde biter ve bu başvuru HAC VE UMRE İÇİN PASAPORT VE VİZE İŞLEMLERİaç günde sonuçlanır?

Suudi Arabistan Konsolosluğu, hac ve umre vizesi için yeni çipli pasaport ( e-Pasaport) uygulamasına geçmiş olup eski tip pasaportları kabul etmemektedir. Eski tip pasaportlarla herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Eski tip pasaportlarınız varsa bunları yenilemeniz gerekmektedir.

Çipli Pasaport ( e-Pasaport) Nasıl Alınır?
Uluslar arası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır.
e-Pasaport başvurusu yapmak isteyenler başvurularını; Türkiye’de 81 il ve 340 ilçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulundukları dış temsilciliklerimize yapabilirler.

Pasaport başvuru işlemleri genel olarak ilgili Emniyet Müdürlüğünden randevu alınarak yapılmaktadır. https://epasaport.egm.gov.tr web sitesinden “ e-pasaporta hemen başvur” kısmından randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Yaşlı;hasta ve engelli vb. vatandaşların işlemleri randevusuz olarak da alınabilir fakat randevusuz müracaat işlemleri kısıtlı sayıdadır.

1.ADIM: Randevunuzu alın
https://epasaport.egm.gov.tr web sitesinden “ e-pasaporta hemen başvur” kısmından gerekli adımları takip ederek randevunuzu alın.

2.ADIM: Belgelerinizi hazırlayın
Online randevu talebiniz sırasında sistem tarafından size başvurunuz için gerekli olan belgeler gösterilecektir. Gelirken yanınızda bulundurmanız gereken bu belgeleri hazırlayın.

3.ADIM: Başvurunuzu yapın
Hazırladığınız bu belgelerle birlikte randevu aldığınız tarih, saat ve yerde başvurunuzu hızlıca yapabilirsiniz.

UMUMA MAHSUS(BORDO) PASAPORT İŞLEMLERİ İÇİN ÖNCEDEN HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER NELERDİR?
*TC Nüfus cüzdanının aslı
*2 adet biyometrik resim
*Müracaat sırasında parmak izi alınacaktır.
*Müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını ikmal etmemiş olanlara en fazla 5 yıl;18 yaşından büyükler için en fazla 10 yıl pasaport tanzim edilecektir.
*Pasaport cüzdan bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye veznelerine yatırıldığına dair dekontun aslı ( Müracaat yapacak bireyin adına yatırılmalıdır.)
* Pasaport harç bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye veznelerine yatırıldığına dair dekontun aslı ( Müracaat yapacak bireyin adına yatırılmalıdır.)
*Varsa daha önceden alınmış pasaportların aslı.
* Pasaport müracaatlarının şahsen yapılması gerekmektedir.

Konular